Τετάρτη 24/04/2024

Μαλλιωτάκη – Μπιλιράκης: Όχι στα F-16 για την Τουρκία λένε οι Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές Νικόλ Μαλλιωτάκη και Γκας Μπιλιράκης, εξέδωσαν δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου σηματοδότησε την υποστήριξη για πιθανή πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, ώστε να μπορεί να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη, πυραύλους αέρος-αέρος και εξοπλισμό ραντάρ.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκης και ο Γκας Μπιλιράκης
Η Νικόλ Μαλλιωτάκης και ο Γκας Μπιλιράκης

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία αφού άκουσε ανησυχίες για τουρκική επιθετικότητα απευθείας από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησε την επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα και τις στρατιωτικές υπερπτήσεις που διεξάγονται πάνω από τα ελληνικά νησιά υπό την διεύθυνση του Ερντογάν και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πώληση στην Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει να εκφοβίζει άλλα μικρότερα έθνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.»

«Ως μέλη του Hellenic Caucus του Κογκρέσου, παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στους συναδέλφους μας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο έχει ενισχυθεί τους τελευταίους δύο αιώνες και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί μαζί ενάντια στην επιθετικότητα είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, κόρη Έλληνα μετανάστη, είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου υπηρετεί ως μέλος κατάταξης για την Υποεπιτροπή Διεθνούς Ανάπτυξης, Διεθνών Οργανισμών και Παγκόσμιας Εταιρικής Κοινωνικής Επιρροής και είναι μέλος της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη. Ενέργεια, Περιβάλλον και Κυβερνοχώρος. Η Μαλλιωτάκη είναι επίσης μέλος της Hellenic Caucus του Κογκρέσου και της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου.

Ο Γκας Μπιλιράκης είναι συμπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου και της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ