Σάββατο 20/04/2024

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Ποιο είναι το παλιό;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην “Κιβωτό του Κόσμου” καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο

Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος.

Η Κυβέρνηση αντικατέστησε σήμερα 22 Νοεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου”, μετά από την χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, “με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στην Κιβωτό του Κόσμου”, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η αντικατάσταση έγινε σε εφαρμογή του άρθρου 67 του Νόμου 4921/2022 που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022. Με την εν λόγω διάταξη επιτρέπεται η προσωρινή αλλαγή της διοίκησης σε ιδιωτικούς προνοιακούς φορείς σε περίπτωση σημαντικής υποβάθμισης της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Η δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου

“Εφαρμόζουμε μια διάταξη για έκτακτη αλλαγή στη διοίκηση κοινωνικών δομών που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες έχοντας απέναντι πολλούς. Μια διάταξη που πολεμήθηκε, αλλά χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος εμείναμε σε αυτήν. Τώρα είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Είναι μια διάταξη που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είμαστε ενώπιον αυτών και πρέπει να δράσουμε για την προστασία των παιδιών”, δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κιβωτός του Κόσμου: Το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου” αποτελείται από τους/τις:

  1. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
  3. Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
  4. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS
  5. Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»
  6. Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»
  7. Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Οι τρεις υποχρεώσεις του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος.

Το νέο ΔΣ καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Αν αναρωτιέστε ποιο ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου που αντικαταστάθηκε, δυστυχώς δεν καταφέραμε να μάθουμε παρόλη τη διαδικτυακή έρευνα.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ