Σάββατο 20/04/2024

Κιβωτός του Κόσμου: Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις καταγγελίες

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου

Από τις 16 Νοεμβρίου οπότε δημοσιοποιήθηκε η πρώτη καταγγελία ενός 19χρονου για την Κιβωτό του Κόσμου, καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες στα μέσα ενημέρωσης από παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές και πλέον έχουν ενηλικιωθεί και αποχωρήσει.

Κιβωτός του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης

Η Κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου, μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα σήμερα, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου και ο γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη.

“Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά και γι’ αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι “οι καταγγελίες είναι σοβαρές” και “χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών αυτών και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές. Δε χρειάζεται ούτε αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία αλλά ούτε και βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα. Γιατί ό,τι απόφαση κι αν ληφθεί αυτή θα αφορά τα παιδιά”, επισήμανε.

Σταματία Γεωργαντή: Υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, η οποία είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου έδωσαν συνέντευξη στην ΕΡΤ και επικαλέστηκαν ότι “υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες”, ότι “τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα” ενώ “όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου 2022 η ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση για τις καταγγελίες.

Οι καταγγελίες στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Ανηλίκων έχει λάβει από τον Συνήγορο του Πολίτη τουλάχιστον 10 καταγγελίες, οι οποίες αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην Εισαγγελία στις 18 Νοεμβρίου 2022.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πράξεις που λερώνουν το ιερό ράσο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σχετικά με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έκανε λόγο για επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις που λερώνουν το ιερό ράσο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαγόρευσε στον πάτερ Αντώνιο να ιερουργεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώ ταυτόχρονα διέταξε την ανάκρισή του από τις Εκκλησιαστική Αρχή.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ