Παρασκευή 29/03/2024

Φρουροί της Επανάστασης Ιράν: Κίνδυνος για 17 ελληνικά πλοία να καταληφθούν

Πηγές του Ιράν αναφέρουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης θα μπορούσαν να κάνουν ρεσάλτο σε άλλα 17 ελληνικά πλοία.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προχώρησαν στην κατάληψη 2 ελληνικών πλοίων ως απάντηση στην κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ στην Κάρυστο.

-Διαφήμιση-

Ανώνυμες επίσημες πηγές που αποκαλείται το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλα 17 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο, τα οποία θα μπορούσαν να κατασχεθούν από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης IRGC εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις “αταξίες” της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα κατά του ιρανικού πετρελαιοφόρου το συντομότερο δυνατό.”

Φρουροί της Επανάστασης: Καταλήψεις τάνκερ

Σημειώνεται ότι κατά πάγια τακτική το Ιράν, μέσω των Φρουρών της Επανάστασης, καταλαμβάνει τάνκερ ως αντίποινα σε πράξεις άλλων χωρών, τα οποία απελευθερώνει όταν υπάρξει η εκπλήρωση των αιτημάτων του.

Φρουροί της Επανάστασης Ιράν: Κίνδυνος για 17 ελληνικά πλοία να καταληφθούν
Φρουροί της Επανάστασης Ιράν: Κίνδυνος για 17 ελληνικά πλοία να καταληφθούν

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών για το Ιράν, Gabriel Noronha, οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν σε 3 χρόνια, από το 2019 ως το 2020, 13 επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια μαζί με αυτά της Ελλάδας. Τα τανκερ ιδιοκτησίας/λειτουργίας/σημαίας ήταν από Νησιά Μάρσαλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Βερμούδες, Νορβηγία, Παναμά, Σουηδία, Λιβερία, Ισραήλ, Ιαπωνία.

-Διαφήμιση-

Το πλήρωμα του Delta Poseidon αποτελείται από 25 άτομα, 2 εκ των οποίων είναι Έλληνες ενώ το πλήρωμα του Prudent Warrior έχει 24 άτομα πλήρωμα με 7 εξ αυτών να είναι Έλληνες.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις