Τετάρτη 24/04/2024

Ημέρα της Αστυνομίας: Βράβευση Αστυνομικών – Έκθεση με Ιστορικά Κειμήλια

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος.

Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιόρτασε σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και έλαβε χώρα δοξολογία

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Aντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Παρέστησαν, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ο Υπαρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιναύαρχος ΠΝ Ιωάννης Δρυμούσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι δικαστικών Αρχών, Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.

Ημέρα της Αστυνομίας: Βράβευση Αστυνομικών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Αστυνομίας 2021, βραβεύτηκαν Υπηρεσίες και αστυνομικοί, για την προσφορά τους στο Σώμα και στο κοινωνικό σύνολο καθώς και για τη συμβολή τους στην ασφάλεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν, ο Αστυφύλακας Αντώνης Τσαπατάκης, της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ελληνικής Αστυνομίας, οποίος διακρίθηκε για τις αθλητικές του επιδόσεις με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άθλημα της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς αγώνες Τόκιο 2020.

Ο Διοικητής και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην ασφάλεια και προστασία της κοινωνίας του ακριτικού νησιού του Καστελλόριζου.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης βάρους 1.180 κιλών, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη κατασχεθείσα ποσότητα στα αστυνομικά χρονικά και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την εξαίρετη και ανεκτίμητη διαχρονική συμβολή της στη δίωξη του εγκλήματος και στην ασφάλεια και προστασία των πολιτών.

Τέλος, βραβεύτηκαν η Αστυφύλακας Ελισσάβετ Αρτσέτου, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε ένδειξη αναγνώρισης του ήθους και της ενσυνείδητης επιτέλεσης των καθηκόντων της, ως Αστυνομικού και πολύτεκνης μητέρας και η Υπαρχιφύλακας Αικατερίνη Καλιμαγκίνα, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς υπηρεσίας της, από ιδρύσεως των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης έως σήμερα.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν, κατ’ αντιστοιχία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Εκθεσιακός Χώρος Ιστορικών Κειμηλίων Ελληνικής Αστυνομίας

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Εκθεσιακού Χώρου Ιστορικών Κειμηλίων» Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εκτίθενται αντικείμενα, φωτογραφικό υλικό, στολές ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς και άλλα αστυνομικά αντικείμενα.

Στο χώρο εκτέθηκαν αστυνομικά οχήματα και μοτοσικλέτες, διαφόρων τύπων, ιστορικού ενδιαφέροντος και σημασίας.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ