Τετάρτη 07/12/2022

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σε ανάκριση ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες

- Διαφήμιση -

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε τη διενέργεια ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου για τις καταγγελίες

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επέβαλε επίσης την απαγόρευση ιεροπραξιών από τον πατέρα Αντώνιο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δήλωσή του στις 20 Νοεμβρίου 2022, τονίζει ότι “η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου, η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν”.

Αναλυτικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

- Διαφήμιση -

“Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την ΜΚΟ ‘Κιβωτό του Κόσμου’, η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για τη διοίκηση, τη διαχείριση και την όλη λειτουργία της, είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία δεν πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

- Διαφήμιση -

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα, ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για τη χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από ‘κληρικούς’ που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως, έχοντας κατά τα λοιπά πείσει και το πανελλήνιο για τις ‘αγνές’ τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου

Χθες, η ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου σε ανακοίνωσή ανέφερε ότι πρόκειται να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση για τις καταγγελίες που παρουσίασε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και σύμφωνα με την οποία ο πατέρας Αντώνιο έβαλε “το χέρι του μέσα στο μαγιό” 16χρονου τότε και σήμερα 19χρονου παιδιού.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις