Πέμπτη 28/03/2024

Γιορτή της μητέρας: Πότε καθιερώθηκε

Γιορτή της μητέρας 2023: Πότε γιορτάζεται φέτος στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τι δώρο να κάνετε στην μητέρα.

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας, είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας και γιορτάζεται σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

-Διαφήμιση-

Πότε καθιερώθηκε η γιορτή της μητέρας

Οι γιορτές που τιμούν τις μητέρες και τις μητέρες θεές χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Οι Φρύγες έκαναν πανηγύρι για την Κυβέλη, την Μεγάλη Μητέρα των Θεών, όπως και οι Έλληνες για τη θεά Ρέα.

Η σημερινή ενσάρκωση για την γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.

Γιορτή της μητέρας 2022
Γιορτή της μητέρας 2022

Δώρα για την γιορτή της μητέρας

Την ημέρα της γιορτής της μητέρας παραδοσιακά οι μαμάδες δέχονται ως δώρο λουλούδια, χειροποίητες κάρτες, ζωγραφιές από τα παιδιά τους και άλλα δώρα όπως κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια και άλλα.

Το ιδανικότερο δώρο για την ημέρα καθώς επίσης και για όλες τις ημέρες του χρόνου είναι ένα τεράστιο χαμόγελο και ένα ευχαριστώ!

-Διαφήμιση-

Την ίδια ημέρα ενδέχεται να υπάρχουν εκπτώσεις σε πολλά καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και ειδικές προσφορές μόνο για μητέρες.

Πότε είναι η Γιορτή της μητέρας τα επόμενα έτη

Στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Φέτος, η γιορτή της μητέρας 2023 στην Ελλάδα είναι την Κυριακή 14 Μαΐου.

Για να μην ξεχάσετε να τιμήσετε την μητέρα σας καθώς και την μητέρα των παιδιών, σημειώστε πότε είναι η γιορτή της μητέρας το 2023, 2024 και το 2025:

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις