Σάββατο 20/04/2024

Φυσικό αέριο επιδότηση για τον Οκτώβριο 2022 – Ποια είναι η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας με την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο για τον μήνα Οκτώβριο.

Φυσικό αέριο επιδότηση 90 € ανά θερμική MWh

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 90 € ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, απορροφώντας πάνω από το 50% της αύξησης.

Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Η επιδότηση του Φυσικού Αερίου σε όλους τους Εμπορικούς Καταναλωτές και στη Βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων, για τον Οκτώβριο, θα φτάσει στα 40 € ανά θερμική MWh.

Κλιμακωτή επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον Οκτώβριο

Όσον αφορά στην κλιμακωτή επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον Οκτώβριο αυτή είναι:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500KWh το Κράτος απορροφά το 90% της αύξησης, με την επιδότηση να φτάνει στα 436 €/MWh. Η εν λογω επιδότηση αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000 kWh το Κράτος απορροφά το 80% της αύξησης, με την επιδότηση να ανέρχεται στα 386 €/MWh. Αν ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.

Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, το Κράτος απορροφά το 70% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 336 €/MWh. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%. Η εν λογω επιδότηση αφορά στο 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) το Κράτος απορροφά όπως κάθε μήνα σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 485 €/MWh.

Επιδότηση ρεύματος για τα εμπορικά τιμολόγια

Για τα Εμπορικά Τιμολόγια

  • Με παροχή ισχύος ως 35KVa, η επιδότηση για τις πρώτες 2.000 KWh στον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται στα 398 €/ΜWh. Απορροφούμε το 80% της αύξησης.
  • Έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέση και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 230€/MWh
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 436 €/MWh.

Νωρίτερα οι εταιρείες ανακοίνωσαν την τιμή κιλοβατώρας για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον Οκτώβριο

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ