Δευτέρα 17/06/2024

ΥΠΕΘΑ: Εθελοντική στράτευση γυναικών με νέο νομοσχέδιο το φθινόπωρο

Ακολουθήστε μας

Εθελοντική στράτευση γυναικών και αλλαγές στην εφεδρεία έρχονται με νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – ΥΠΕΘΑ προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” (26/5/2024) και στον δημοσιογράφο Νίκο Χασαπόπουλο.

Σημειώνεται ότι στο Νόμο 5110/2024 που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπονται Ειδικά Προγράμματα Θητείας για άνδρες, στρατεύσιμους και εφέδρους, και γυναίκες, τα οποία συνδυάζονται με φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Άρθρο 65).

“Το νομοσχέδιο για το νέο μοντέλο της θητείας, με βάση το πρότυπο της Φινλανδίας και άλλων επιτυχημένων παραδειγμάτων, προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο” είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

“Στόχος ο άρτια εκπαιδευμένος στρατός πολιτών. Προωθούνται η εθελοντική στράτευση των γυναικών και οι αλλαγές στην εφεδρεία, με ουσιαστική επανεκπαίδευση όσων το επιθυμούν, μετά την απόλυσή τους. Επίσης, η δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων κατά τη θητεία, οι οποίες θα αξιοποιούνται στη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία. Θα δημιουργηθούν ακόμα προγράμματα για την αξιοποίηση νέων ανδρών και γυναικών στην τεχνολογία και την Κυβερνοασφάλεια, που θα σπουδάζουν και θα υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια θα απορροφούνται από την αγορά, όπου θα είναι περιζήτητοι λόγω της τεχνογνωσίας που απέκτησαν.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ