Πέμπτη 25/04/2024

Αποστρατεία ΕΠΟΠ στα 50: Τι απαντάνε τα Υπουργεία Άμυνας και Εργασίας το 2022

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τι απαντάνε το 2022, τα Υπουργεία Άμυνας και Εργασίας για το θέμα των ΕΠΟΠ και την αποστρατεία στα 50 έτη ηλικιακού βίου.

Βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή των Ελλήνων ερωτήσεις και αναφορές για την πρόωρη αναγκαστική αποστρατεία των ΕΠΟΠ που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν πολύ μειωμένη σύνταξη.

Υπ. Εργασίας: Αρμόδιο το ΥΠΕΘΑ για τα όρια ηλικίας αποστρατείας ΕΠΟΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει οι ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να επιτραπεί στα στελέχη των ΕΠΟΠ να μην αποστρατεύονται υποχρεωτικά μετά τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων ηλικιακών ορίων, αλλά να παραμένουν στις Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορέσουν να δικαιωθούν πλήρη σύνταξη, είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης σε άλλο έγγραφό του, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι τα όρια ηλικίας αποστρατείας των ΕΠΟΠ δεν καθορίζονται από την συνταξιοδοτική νομοθεσία και ως εκ τούτου το θέμα της τυχόν τροποποίησης και προσαρμογής τους στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που προβλέπονται για την εν λόγω κατηγορία ασφαλισμένων, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, όσον αφορά το αίτημα καταβολής από το Κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων που αποστρατεύονται, οι οποίες αντιστοιχούν στον χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών υπηρεσίας ή του ηλικιακού ορίου των 60 ετών, προκειμένου να θεμελιωθεί πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν υφίσταται σχετική πρόβλεψη στην ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία.

Υπ. Άμυνας: Η αποστρατεία των ΕΠΟΠ στα 50 είναι στην… επιτελική μελέτη

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντάει ότι το ζήτημα της ενδεχόμενης παραμονής των ΕΠΟΠ πέραν του 50ου έτους της ηλικίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, με σκοπό τη συμπλήρωση πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας, έχει ήδη απασχολήσει την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία και το όλο ζήτημα βρίσκεται στο στάδιο της επιτελικής μελέτης.

Αποστρατεία ΕΠΟΠ στα 50: Το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε την απάντηση του ΥΠΕΘΑ για την αποστρατεία ΕΠΟΠ στα 50 [PDF]

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ