Σάββατο 27/04/2024

ΕΠΟΠ 2024: Έρχονται προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Πότε βγαίνει η προκήρυξη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πότε βγαίνει η προκήρυξη για προσλήψεις ΕΠΟΠ 2024 στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2024 που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπει την πρόσληψη ΕΠΟΠ για τις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα).

Πότε βγαίνει η προκήρυξη για τους ΕΠΟΠ 2024

Η προκήρυξη για τους ΕΠΟΠ 2024 αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2024 (update), σε σχετικό ΦΕΚ του ΑΣΕΠ στο οποίο θα αναφέρονται οι ειδικότητες και οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις για την καθεμία από αυτές. Πέρσι οι προκηρύξεις καθυστέρησαν λόγω των βουλευτικών εκλογών και εκδόθηκαν τέλη Ιουλίου. Αν και φέτος υπάρχουν οι ευρωεκλογές, αυτές δεν επηρεάζουν τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Νωρίτερα θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ με την αριθμητική κατανομή των προς πρόσληψη ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα.

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024: Αίτηση – δικαιολογητικά

Στην προκήρυξη του 2023, οι υποψήφιοι, έπρεπε να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την προβλεπόμενη αίτηση, η οποία συνοδευόταν από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά για την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024 θα υποβληθούν από τους υποψηφίους ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα του κάθε Γενικού Επιτελείου με τη χρήση του προσωπικού κωδικού TaxisNet.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής των δικαιολογητικών είναι:

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες δεν έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet θα πρέπει να εκδώσουν. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται με ηλεκτρονική εγγραφή στο Taxisnet. Η παραλαβή κλειδαρίθμου για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός TaxisNet γίνεται:

  • Άμεσα με την αίτηση (ο κλειδάριθμος χορηγείται αμέσως μέσω e-mail και sms, εφόσον έχει δηλωθεί/επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας και ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού σας και πιστοποιηθεί ότι είστε κάτοχος του κινητού τηλεφώνου)
  • Με ραντεβού για βιντεοκλήση, μέσω της υπηρεσίας myAADElive, με υπάλληλο της ΑΑΔΕ (ο κλειδάριθμος δίνεται μέσω e-mail)
  • Με την παρουσία σας σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. όπου νωρίτερα θα έχετε κλείσει ραντεβού.

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024 Τα απαιτούμενα προσόντα

Οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό, Κοινό Νομικό Σώμα):

  • Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1997 έως 31-12-2005). Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ (γεννηθέντες από 1-1-1994 έως 31-12-2005).
  • Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.
  • Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται για την ειδικότητα που επιθυμούν.
  • Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
  • Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ