Τετάρτη 24/04/2024

ΕΠΟΠ 2022: Ο δρόμος μετά τα τελικά αποτελέσματα – Κατάταξη, Εκπαίδευση και Μετάθεση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης για τους ΕΠΟΠ 2022 και τα πρώτα μέτρα του δρόμου της στρατιωτικής σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνουν: κατάταξη, ορκωμοσία, εκπαίδευση και πρώτη μετάθεση.

Πότε βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα ΕΠΟΠ 2022

Οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ 2022 για το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα κλήθηκαν στις 12 Αυγούστου για να εξετασθούν στα αθλήματα και τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στην προηγούμενη προκήρυξη εντός 2μήνου είχαν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει, αν όλα πάνε καλά ότι τα τελικά αποτελέσματα ΕΠΟΠ 2022 αναμένονται να ανακοινωθούν εντός του Οκτωβρίου 2022.

Ανανέωση UPDATE: Στις 11 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα και οι Πίνακες με επιτυχόντες και επιλαχόντες σε Στρατό Ξηράς – Ναυτικό – Αεροπορία

Υπενθυμίζεται ότι -όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο- μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών και με βάση τους πίνακες βαθμολογίας κατά ειδικότητα και τα αποτελέσματα των υγειονομικών, ψυχοτεχνικών και αθλητικών εξετάσεων – δοκιμασιών, το Συμβούλιο Επιλογής συντάσσει κατά ειδικότητα τους τελικούς πίνακες επιτυχόντων – επιλαχόντων ΕΠΟΠ 2022.

Έπειτα καλούνται οι επιτυχόντες ΕΠΟΠ να καταταγούν.

Τα Κέντρα Κατάταξης των ΕΠΟΠ

Οι επιτυχόντες και επιτυχούσες ΕΠΟΠ κατατάσσονται σε Κέντρα Κατάταξης – Εκπαίδευσης τα οποία είναι διαφορετικά για κάθε Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Όπλου – Σώματος και ειδικότητας και λαμβάνουν την βασική εκπαίδευση.

Για τον Στρατό Ξηράς είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα, για την Πολεμική Αεροπορία η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στον Άγιο Κωνσταντίνο, 2 χλμ. βορειανατολικά από την Τρίπολη.

Έπειτα και μετά την ορκωμοσία συνεχίζουν την εκπαίδευση πάνω στην ειδικότητά τους.

Ορκωμοσία ΕΠΟΠ 2021 στην Πολεμική Αεροπορία. Φωτογραφία: ΓΕΑ
Ορκωμοσία ΕΠΟΠ 2021 στην Πολεμική Αεροπορία. Φωτογραφία: ΓΕΑ

Η πρώτη μετάθεση

Όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση ειδικότητας οι ΕΠΟΠ λαμβάνουν την αρχική τοποθέτηση σε Μονάδες Εκστρατείας σύμφωνα με την προτιμήσεις που δήλωσαν νωρίτερα αλλά βάση κυρίως των υπηρεσιακών αναγκών.

Αυτό σημαίνει απλά, μετάθεση σε Μονάδες α’ γραμμής, στον Έβρο ή σε νησί του Αιγαίου.

Διαβάσετε επίσης όσα πρέπει να γνωρίζει ένας νέος ΕΠΟΠ για μισθό – σύνταξη – ΕΦΑΠΑΞ

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ