Τρίτη 16/04/2024

Επίδομα βενζίνης: Η επιδότηση καυσίμων και οι δικαιούχοι το 2022

Στο επίδομα βενζίνης και στα τα νέα μέτρα στήριξης αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν ένα τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων.

Οι ρυθμίσεις αφορούν:

  • Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά.
  • Την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος.
  • Το επίδομα βενζίνης.

Επίδομα βενζίνης

Το επίδομα βενζίνης αφορά στην μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επίδομα βενζίνης θα αφορά σε 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα και το μέγιστο ποσό θα είναι τα 40 ευρώ το τρίμηνο (περίπου 13,3 ευρώ το μήνα).

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του “συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε επίσης ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλοί και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

ΠΑΜ!!!

Δεν ξέρεις τί είναι τα κουπόνια 100 ευρώ και η έκπτωση 30% στο Temu; Αγόρασες και θέλεις ξανά τα κουπόνια; Θέλεις να αφαιρέσεις το όριο παραγγελίας 25€;

Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις