Πέμπτη 28/03/2024

ΟΠΛΙΤΗΣ όχημα: Παρουσίαση του HOPLITE σε επιτελείς του Στρατού Ξηράς

Η εταιρεία EODH παρουσίασε το όχημα ΟΠΛΙΤΗΣ (HOPLITE) σε επιτελείς του ΓΕΣ

Το ελληνικής σχεδίασης τακτικό τροχοφόρο τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH παρουσιάστηκε ενώπιον του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ καθώς επίσης και Αξιωματικών από την 1η Στρατιά, το Γ’ ΣΣ/NDC-GR, και τη ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 34ΜΚ Ταξιαρχίας ΠΖ στο στρατόπεδο «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

-Διαφήμιση-
Παρουσίαση του οχήματος ΟΠΛΙΤΗΣ σε επιτελείς του Στρατού Ξηράς
Παρουσίαση του οχήματος ΟΠΛΙΤΗΣ σε επιτελείς του Στρατού Ξηράς

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στη διάρκεια της παρουσίασης «οι επιτελείς ενημερώθηκαν για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του οχήματος HOPLITE, καθώς και για τις ειδικές εκδόσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία όπως:

  • η έκδοση μεταφοράς όλμου 81 ή 120mm,
  • η αντιαρματική έκδοση με πυροβόλο 20mm και μονό ή διπλό Α/Τ εκτοξευτή πυραύλων SPIKE LR,
  • η έκδοση Διοικήσεως που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλούς σταθμούς Επικοινωνιών και Τερματικό του ΣΔΕ (Σύστημα Διοίκησης Ελέγχου) ΗΝΙΟΧΟΣ,
  • η έκδοση Προωθημένου παρατηρητή ΠΒ,
  • η έκδοση μεταφοράς του Α/Τ συστήματος SPIKE N-LOS,
  • η έκδοση Ασθενοφόρου κλπ

Η εταιρεία EODH στην ανακοίνωση της σημειώνει ότι υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νέα αερομεταφερόμενη έκδοση Ειδικών Επιχειρήσεων με βάρος 7,5 τόνους, ανοικτή οροφή και δυνατότητα μεταφοράς πολυβόλων, αυτόματων βομβιδοβόλων, όλμων 60mm και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου σε ειδική βάση στο πίσω μέρος.

Κατά την παρουσίαση, επιδείχθηκε η δυνατότητα επιβίβασης ομάδος Πεζικού 8 ατόμων με πλήρη εξοπλισμό και η ασφαλής και άνετη μεταφορά της με υψηλές ταχύτητες σε αρματικό έδαφος εκτός οδών.

“Η σπονδυλωτή σχεδίαση και η μεγάλη μεταφορική ικανότητα του οχήματος HOPLITE, σε συνδυασμό με τι πρωτοπόρες καινοτομίες που ενσωματώνει, παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε επιχειρησιακή απαίτηση συνδυάζοντας αρμονικά την υψηλή ευκινησία με κορυφαίο επίπεδο προστασίας και επάρκεια χώρων για κάθε αποστολή”, καταλήγει η ανακοίνωση της EODH.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις