Δευτέρα 06/05/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Στρατό 60χρονων δημιουργούν ΥΠΕΘΑ και Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στρατό 60χρονων (παρά κάτι) φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις το ΥΠΕΘΑ και τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας

Το φλέγον θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας των ΕΠΟΠ όταν συμπληρώνουν το 50 έτος της ηλικίας τους προσπαθούν να επιλύσουν τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εργασίας και Οικονομικών.

Το μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν πριν νομοθετήσουν το οτιδήποτε είναι το εξής: Θέλω Στρατό πολεμιστών ή εργαζομένων;

Κύρια αποστολή του Στρατού -και μοναδική για εμάς- είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό σημαίνει προετοιμασία από την περίοδο της ειρήνης για πόλεμο. Ποιος θα πολεμήσει στην πρώτη γραμμή σε α’ φάση; Ο δημόσιος υπάλληλος των Ενόπλων Δυνάμεων που διανύει την 5η δεκαετία του ηλικιακού του βίου ή ο πολεμιστής;

Η “αθλιότητα” του κράτους ξεκίνησε όταν τσουβάλιασε τους Στρατιωτικούς με τους δημοσίους υπαλλήλους όσον αφορά στο ηλικιακό εύρος του εργασιακού βίου και όταν “έβαλε” τις Ένοπλες Δυνάμεις στο νόμο προσλήψεων-αποχωρήσεων. Για αυτό άλλωστε είχαν “παγώσει” οι προσλήψεις ΕΠΟΠ τόσα χρόνια και μειώθηκαν οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές. Ούτε σε αυτό το εθνικό συμφέρον, του ισχυρού Στρατού δεν μπόρεσαν να πουν “όχι” και ακολούθησαν πιστά τα προστάγματα των “τροϊκανών” που μετονομάστηκαν σε “θεσμούς”.

Όταν ένας Στρατιωτικός σε μάχιμο τμήμα αποδίδει τα μέγιστα, τόσο λόγω αποκτηθείσας στρατιωτικής εμπειρίας όσο και σωματικών αντοχών, στην ηλικία των 30-45 ετών, το κράτος θέλει να αποδώσει το ίδιο στην ηλικία των 45-60 ετών επειδή έτσι γράφει η εργασιακή νομοθεσία. Ό,τι να’ναι… Δεν μιλάμε (γράφουμε) για επιτελική εργασία και σχεδιασμό επιχειρήσεων, δεν γράφουμε για επικεφαλής τμημάτων, γράφουμε για τη βάση του Στρατεύματος, τα μάχιμα τμήματα πρώτης γραμμής. Αυτούς που θα κάνουν πυρ και κίνηση, τους Επαγγελματίες Οπλίτες.

Σκεφτείτε μια διμοιρία Πεζικού που αποτελείται κατά το 1/5 της δύναμής της από ΕΠΟΠ που διανύουν την 5η δεκαετία της βιολογικής ηλικίας τους. Όσο και να θέλουν, όσο “τούμπανα” και να είναι, όσο εμπειρία και να έχουν, δεν έχουν τις αντοχές 30χρονων ή/και 40χρονων ΕΠΟΠ.

Την αποκοτιά την κάνατε κύριοι των Υπουργείων, μην προσπαθήσετε να το διορθώσετε μετατρέποντας τον Στρατό σε “στρατό γερόντων“. Ελπίζουμε για το ευνοϊκότερο για τους ΕΠΟΠ και για το Στράτευμα.

ΥΓ. Ο τίτλος στο τέλος έχει το -;-, αυτό το σύμβολο είναι το ελληνικό ερωτηματικό. Οπότε, ο τίτλος είναι ερώτηση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ