Δευτέρα 29/04/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: “Ξεμπουκώνουν” από τα ΣΥΠΟ οι Μονάδες α’ γραμμής

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Εισακούστηκαν οι Διοικητές Μονάδων που “φορτώθηκαν” τα ΣΥΠΟ και “μπούκωσε” το προσωπικό τους.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι πλέον “οι Μονάδες που λειτουργούσαν ως ΣΥΠΟ, ειδικά στην παραμεθόριο, θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την αποτρεπτική αποστολή τους.”

Ο σχεδιασμός Μονάδες α’ γραμμής/ετοιμότητας να λειτουργούν και ως Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων Οπλιτών, ο οποίος ξεκίνησε το 2018, τροποποιείται και πλέον οι Στρατιώτες θα κατατάσσονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – ΚΕΝ. Το σκεπτικό που γινόταν αυτό ήταν οι Στρατιώτες από την ημέρα της κατάταξής τους να βρισκόταν στις περιοχές που θα υπηρετούσαν ολόκληρη την στρατιωτική τους θητεία. Επιπλέον, οι Σχηματισμοί/Μονάδες που θα υπηρετούσαν οι Στρατιώτες ήταν υπεύθυνοι για την εκπαίδευσή τους από το “προσοχή-ημιανάπαυση” έως την απόκτηση ειδικότητας.

“Με την επαναλειτουργία των ΚΕΝ στην ηπειρωτική Ελλάδα, επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος, δεδομένου ότι καθίσταται ευχερέστερος ο εφοδιασμός τους σε υλικά. Επιπλέον, διευκολύνεται η υγειονομική εξέταση των οπλιτών από τις κατά τόπους Στρατιωτικές Υγειονομικές Επιτροπές και η κρίση της σωματικής τους ικανότητας”, αναφέρει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης σε απάντησή του σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΥΠΕΘΑ.

“Σε πρακτικό επίπεδο, δίνεται αυξημένη βαρύτητα και προσοχή στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση, καθόσον αυτή αποτελεί την κύρια αποστολή των ΚΕΝ. Παράλληλα, οι Μονάδες που λειτουργούσαν ως ΣΥΠΟ, ειδικά στην παραμεθόριο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την αποτρεπτική αποστολή τους“, προσθέτει ο ΥΦΕΘΑ.

Επόμενο βήμα, προτείνουμε στο ΥΠΕΘΑ, να είναι η οργάνωση των Στρατοπέδων και Μονάδων σύμφωνα με τις επιχειρησιακές προτάσεις των Γενικών Επιτελείων και όχι σύμφωνα με τα πολιτικά-κομματικά γραφεία που βάζουν πρώτο παράγοντα τα ψηφαλάκια μέσω της οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών από την “χρυσή αγελάδα” του Στρατού.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ