Πέμπτη 28/03/2024

F-35: Ενημέρωση της ΓΔΑΕΕ για τα stealth μαχητικά

Στις 11 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Προγραμμάτων F-35 του Department of Defense (DoD) των ΗΠΑ στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ.

Σκοπός της επίσκεψης σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, ήταν η πληροφοριακή ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων σχετικά με το Α/Φ Joint Strike Fighter (F-35).

-Διαφήμιση-

24 Rafale και 16 F-35;

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022 ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη Συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ στην Ολομέλεια της Βουλής είχε αναφέρει:

“Άραγε υποθέτετε ότι δυσφορεί το ΓΕΑ ότι παίρνουμε έξι επιπλέον “Rafale”; Και γιατί είναι τόσο ανεπαρκής η εξήγηση ότι κατά την εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, γιατί τα προβλεπόμενα στη Δομή Δυνάμεων ακολουθούμε, αυτά που κάνουν λόγο για πρόσκτηση 40 νέων μαχητικών 4η – 5ης γενιάς, βεβαίως! Μέχρι το 2035. Τα υπόλοιπα θα αποφασίσουμε. Θέλετε αύριο να ανακοινώσω και την πρόκτηση F-35; Θέλουμε να πούμε ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα συνολικό και δημοσιονομικό σχεδιασμό, προσεκτικό, προτεραιοποιημένο, κοστολογημένο. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να ανακοινώνουμε ένα εξοπλιστικό. Νομίζω ότι σας έχουμε καλομάθει. Ήδη ανακοινώσαμε αρκετά εκεί που κάποτε δεν κουνιόταν φύλλο, για να το πω και αυτό.”

Δεδομένου ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει 24 Rafale (18+6) το ερώτημα είναι ποιο το είδος του μαχητικού που θα αποκτηθεί για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 νέων μαχητικών 4η – 5ης γενιάς;

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις