Πέμπτη 25/04/2024

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν 5 τουρκικά οπλισμένα: Παρεμβαλλόταν στο δρομολόγιο Αμερικανικών Β-52

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την Κρήτη και αναχαίτισαν πέντε οπλισμένα τουρκικά F-16.

Τα τουρκικά F-16 παρεμβαλλόταν στο δρομολόγιο των αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 και δεν είχαν καταθέσει Σχέδιο Πτήσης.

Τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό δυτικά της νήσου Μεγίστης. Η πτήση των εν λόγω αεροσκαφών έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίδειξης Διασυμμαχικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η πτήση των Αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών τις μεσημβρινές ώρες της 22 Αυγούστου 2022 έγινε κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΘΑ στην ανακοίνωση, ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία Μαχητικών Αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.

Άμεσα απογειώθηκαν τέσσερα Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Κρήτη, τα οποία ανεγνώρισαν τα άγνωστα ίχνη ως οπλισμένα Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Το ΥΠΕΘΑ έχει ενημερώσει σχετικά το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ