Πέμπτη 02/05/2024

Ελλάδα και Κύπρος απείχαν από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την Γάζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ελλάδα και Κύπρος απείχαν από το ψήφισμα του ΟΗΕ που δεν αναγνώριζε την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση αλλά αντιθέτως έκανε λόγο για “μαχητές της Χαμάς στη Γάζα”.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε στις 27 Οκτωβρίου 2023 ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα της Ιορδανίας που καλεί για “άμεση, διαρκή και συνεχή ανθρωπιστική εκεχειρία μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα (Hamas militants in Gaza)”. Απαιτεί επίσης “συνεχή, επαρκή και ανεμπόδιστη” παροχή σωστικών προμηθειών και υπηρεσιών για τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί μέσα στον θύλακα, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Ισραήλ έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις και έχει εντείνει την εκστρατεία βομβαρδισμών του.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές, σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη απάντηση των Ηνωμένων Εθνών στην κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε σε τέσσερις περιπτώσεις να καταλήξει σε συναίνεση για οποιαδήποτε ενέργεια.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταψήφισαν την απόφαση, αναφέροντας ότι στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς. Η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν μεταξύ των χωρών που απείχαν.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ