Πέμπτη 25/04/2024

Στην “εκστρατεία πειθούς” τα νέα μέτρα των 100 ευρώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

100 ευρώ “πρόστιμο” στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Συνεδρίασε σήμερα 30 Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, να έχουν κλείσει το ραντεβού εμβολιασμού για να κάνουν την πρώτη δόση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τους/τις επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο μέτρο των 100 ευρώ σημείωσε: “Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο.”

Ο Πρωθυπουργός ένταξε το νέο μέτρο – τιμωρία, των 100 ευρώ, μαζί με τα όσα ισχύουν για τους υγειονομικούς, στην εκστρατεία πειθούς την οποία ακολουθεί η Κυβέρνηση επί μήνες.

“Εντοπίζουμε με ψυχραιμία πού υστερούμε και παρεμβαίνουμε στοχευμένα όταν έχουμε πια, όπως μας επιτάσσει το Σύνταγμα, εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο. Αυτό κάνουμε και τώρα με τους συμπολίτες μας άνω των 60 που πρέπει να εμβολιαστούν”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθούν δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα.

Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθηθεί η πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών.

Ορισμένα από τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:

  1. Οι εμβολιασμένοι που είναι νοσηλευόμενοι, θα πληρώσουν και αυτοί;
  2. Οι 60+ ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι (μιας και η σύνταξη κατά γενικό κανόνα είναι στα 67) οι οποίοι κάνουν 2 rapid tests κάθε εβδομάδα, θα πληρώσουν και αυτοί;
  3. Όσοι ζουν σε ερημωμένα χωριά, 10-15 κατοίκων και οι οποίοι κατεβαίνουν, 1 φορά στο τόσο, στο κεφαλοχώρι, θα πληρώσουν και αυτοί; Ερημωμένα χωριά από τις “εθνοσωτήριες” πολιτικές.
  4. Γιατί δεν γίνεται έλεγχος με ράπιντ τεστ κατά τις συναθροίσεις εμβολιασμένων και γίνεται μόνο ως άσκηση (!) το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου και 3-7 Ιανουαρίου;

Εμείς τονίζουμε ότι ο αρνητής εμβολιασμού, οπαδός του αντιεμβολιαστικού κινήματος ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτόν που έχει κάνει ΟΛΑ τα εμβόλια και ΦΟΒΑΤΑΙ -αρνείται- να κάνει αυτό της COVID-19. Ο φόβος δεν νικιέται με φράσεις “το ‘χουν κάνει τόσοι” πόσο μάλλον με πρόστιμο 100 ευρώ.

Προτείνουμε επίσης η “εκστρατεία πειθούς” (sic) να αντικατασταθεί από την συμβουλευτική πειθώ.

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο 1 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ