Πέμπτη 25/04/2024

Πυροσβεστική: Εκπαίδευση ΕΜΑΚ και Αustrian Alpine Police στην ορεινή διάσωση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στην ορεινή διάσωση εκπαιδεύτηκαν μέλη της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής με τον Αυστριακό φορέα ορεινής διάσωσης “Αustrian Alpine Police”

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της συνεκπαίδευσης στην ορεινή διάσωσης σε ξερό πεδίο πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (ΟΟΕΔ) των ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με τον κύριο Αυστριακό φορέα ορεινής διάσωσης “Αustrian Alpine Police” και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βιέννης.

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου διασωστικές τεχνικές, για έρευνα και διάσωση σε ορειβατικό – αλπινιστικό περιβάλλον.

Δόθηκε έμφαση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο πρόγραμμα της “Αυστριακής Σχολής”, όπου οι τεχνικές είναι βασισμένες στην χρήση μονού σχοινιού, με όφελος τον μικρότερο όγκο εργαλείων αλλά και τον ελαφρύτερο εξοπλισμό.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνεκπαίδευση σε κοινές διασωστικές τεχνικές, με πολλές παραλλαγές που αποδείχτηκαν απαραίτητες στις κοινές επιχειρήσεις.

Δείτε το βίντεο από την εκπαίδευση στην ορεινή διάσωση:

Τα οφέλη της συνεκπαίδευσης σύμφωνα με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα ενσωματωθούν στα προγράμματα της τακτικής επιμόρφωσης των Πυροσβεστών, μέσω της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Εκπαίδευση Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (ΟΟΕΔ) των ΕΜΑΚ και Αustrian Alpine Police στην ορεινή διάσωση
Εκπαίδευση Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (ΟΟΕΔ) των ΕΜΑΚ και Αustrian Alpine Police στην ορεινή διάσωση. Εικόνα (screenshot): Βίντεο ΠΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου ψηφίστηκε από την Βουλή ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΕΕΔ) ο οποίος φέρει το όνομα του αναρριχητή Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου, που βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Ιανουάριο στα Τζουμέρκα.

Οι 6 Βάσεις Ετοιμότητας/Επιφυλακής στο ΕΣΕΕΔ θα βρίσκονται σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Γιάννενα και Ανδραβίδα.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ