Πέμπτη 28/03/2024

ΕΔΕ για το “Turkaegean” με εντολή του Υπουργού Ανάπτυξης – Επενδύσεων

Τη διενέργεια ΕΔΕ για την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Turkaegean” διέταξε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Turkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

-Διαφήμιση-
Η τουριστική προπαγάνδα "Turkaegean" για το Αιγαίο. Εικόνα screenshot από βίντεο Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Τουρκίας
Η τουριστική προπαγάνδα “Turkaegean” για το Αιγαίο. Εικόνα screenshot από βίντεο Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Τουρκίας

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουλίου 2021 ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Τουρκίας υπέβαλλε αίτημα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος με τη λέξη Τurkaegean. Το εν λόγω σήμα εγκρίθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2021, με ημερομηνία λήξης στις 16 Ιουλίου 2031.

Νωρίτερα γράψαμε ότι πώς το Ίδρυμα Τουρκικής Γλώσσας καταργεί χρησιμοποιούμενες τουρκικές λέξεις που συνδέονται με την ελληνική και άλλες γλώσσες και δεν μπορούν να συνδεθούν με μία από τις Γλώσσες της Ανατολίας.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις