Πέμπτη 25/04/2024

Δώρο Χριστουγέννων Στρατιωτικών ΔΕΝ υπάρχει! Όπως και σε όλο το δημόσιο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Στρατιωτικοί δεν λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων όπως και όλος ο δημόσιος τομέας.

Σε αντίθεση με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν τους Στρατιωτικούς ως μια ευνοούμενη κατηγορία εργαζομένων έναντι των άλλων εργαζομένων του δημοσίου τομέα, με το να λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το ότι το Κράτος χρωστάει χιλιάδες ευρώ στον κάθε και καθεμία Στρατιωτικό από το 2017 οπότε και είχε θεσμοθετηθεί ο νόμος 4472 για νυχτερινή εργασία, δεν μπορεί να ξεχαστεί με το “δώρο Χριστουγέννων”.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο Δ.β του Άρθρου 127 του 4472/2017 αναφέρεται:

“Στο ίδιο ως άνω προσωπικό, καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β’ του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α ́297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. …”

Νόμος 4472/2017 για νυχτερινή εργασία Στρατιωτικών
Νόμος 4472/2017 για νυχτερινή εργασία Στρατιωτικών

Αθροιστικά, το Κράτος δεν πληρώνει τους Στρατιωτικούς -μόνο από τον παραπάνω Νόμο- ούτε το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Μονάδων, ούτε τα νυχτερινά και “έρχεται” ως άλλος Άγιος Βασίλης να δώσει 6 ΗΕΕ στο τέλος του έτους. Αυτό ΔΕΝ είναι δώρο Χριστουγέννων!

Διαβάστε επίσης:
Πρωθυπουργός: 600 ευρώ σε Αστυνομικούς και Λιμενικούς τα Χριστούγεννα

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ