Τετάρτη 07/12/2022

Dusty Springfield: Η Google τιμά την Αγγλίδα τραγουδίστρια Ντάστι Σπρίνγκφιλντ με Doodle

- Διαφήμιση -

Το σημερινό Doodle της Google τιμά την Αγγλίδα τραγουδίστρια Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield) της οποίας η καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Το Doodle για την Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield). Εικόνα: Google
Το Doodle για την Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield). Εικόνα: Google

Γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη, την εντυπωσιακή παρουσία στη σκηνή και την χαρακτηριστική ξανθιά κόμμωσή της, η Σπρίνγκφιλντ ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield)
Η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield)

Σαν σήμερα 8 Νοεμβρίου 1963, η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο single, «I Only Want to Be with You»

Η Σπρίνγκφιλντ βρήκε την αγάπη της για τη μουσική σε νεαρή ηλικία και αφιέρωσε τη ζωή της στις εμφανίσεις αμέσως μετά το σχολείο. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν εντάχθηκε για λίγο στους Lana Sisters το 1958. Αμέσως μετά, η Ντάστι ενώθηκε με τους Tom, τον αδερφό της και τον Tim Field για να σχηματίσουν ένα pop-folk τρίο με το όνομα The Springfields. Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Silver Threads and Golden Needles”, το οποίο έγινε κορυφαία επιτυχία στο Top 20 στην Αμερική – ένα σπάνιο επίτευγμα για ένα βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή.

- Διαφήμιση -

Καθώς πήγαινε στο Νάσβιλ για μια ηχογράφηση, έκανε μια στάση στη Νέα Υόρκη που άλλαξε την καριέρα της και συνειδητοποίησε ότι η δημιουργική της κλήση ήταν πιο κοντά σε εκείνη της soul και του R&B.

Παρόλο που το συγκρότημα διαλύθηκε, η Dusty συνέχισε τη σκηνή του Springfield στη σόλο καριέρα της. Την επόμενη δεκαετία, κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχίες, όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο “You Don’t Have To Say You Love Me”.

Το αποκορύφωμα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της “Dusty in Memphis” βρήκε την αποδοχή των κριτικών σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

- Διαφήμιση -

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ταξίδι σταδιοδρομίας της Ντάστι Σπρίνγκφιλντ εκτείνεται σε διάφορα είδη και στυλ. Στη δεκαετία του ’90, κυκλοφόρησε το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ, μπήκε στο Rock&Roll Hall of Fame το 1999 και αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ποπ τραγουδίστρια της Βρετανίας μετά τους The Rolling Stones!

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις