Πέμπτη 25/04/2024

Ρολόι της Αποκάλυψης: Πόσος χρόνος απομένει πριν την Doomsday

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ρολόι της Αποκάλυψης, το Doomsday Clock (Ρολόι της Κρίσης) της βικιπαιδεια (wikipedia).

Ρολόι της Αποκάλυψης

Το Ρολόι της Αποκάλυψης ή Ρολόι της Κρίσης (Doomsday Clock) συμβολίζει τους σοβαρότερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το Ρολόι της Αποκάλυψης είναι ένα σχέδιο που προειδοποιεί το κοινό για το πόσο κοντά είμαστε στην καταστροφή του κόσμου από επικίνδυνες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τους ανθρώπους. Είναι μια μεταφορά, μια υπενθύμιση των κινδύνων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη.

Όταν το Ρολόι της Αποκάλυψης δημιουργήθηκε το 1947, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα προερχόταν από τα πυρηνικά όπλα, ιδίως από την προοπτική ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση κατευθύνονταν σε έναν αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών. Τότε, απείχαμε 7 λεπτά από τα μεσάνυχτα λόγω του υψηλού κινδύνου μιας πυρηνικής σύρραξης.

Το ρολόι αντιπροσωπεύει την υποθετική παγκόσμια καταστροφή ως τα μεσάνυχτα και τη γνώμη του Bulletin of the Atomic Scientists για το πόσο κοντά είναι ο κόσμος σε μια παγκόσμια καταστροφή ως αριθμό λεπτών ή δευτερολέπτων πριν τα μεσάνυχτα, που αξιολογείται τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ρολόι είναι ο πυρηνικός κίνδυνος και από το 2007 και η κλιματική αλλαγή.

Έτσι, το 2021 δεδομένου ότι πανδημία COVID-19 θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και της έλλειψης προόδου το 2020 στην αντιμετώπιση των πυρηνικών και κλιματικών κινδύνων, το ρολόι της Κρίσης παρέμεινε τόσο κοντά στα μεσάνυχτα όσο ποτέ, μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα.

Η πορεία του ρολογιού στο χρόνο

Το 1947, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείχτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Το 1953, όπως το 2018 και το 2019, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν τις 00:00.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ