Τετάρτη 01/05/2024

Άγιοι Ανάργυροι: Άφησαν την 28χρονη να φύγει από το ΑΤ ενώ ο δράστης ήταν σεσημασμένος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Άφησαν την 28χρονη να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ ο δράστης ήταν σεσημασμένος.

Υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μία 22χρονη Αστυνομικός (άρα με 2-4 χρόνια υπηρεσίας και εμπειρίας) και ένας Αστυνομικός ως φρουρός.

Όταν έρχεται κάποιος και ζητάει βοήθεια γιατί φοβάται, το πρώτο που ρωτάς είναι ποιον φοβάται. Απλός πολίτης να είσαι, το πρώτο ερώτημα που σε γεννάται είναι να μάθεις πληροφορίες για αυτόν. Ε, όταν είσαι Αστυνομικός και είσαι υπηρεσία σε Αστυνομικό Τμήμα μπορείς να μάθεις εύκολα το ποιόν του καθενός.

Αν το έκανες θα έβλεπες ότι, ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής ήταν σεσημασμένος για σωρεία αδικημάτων. Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, το 2020 για ναρκωτικά, ενώ το ίδιο έτος η 28χρονη τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και βιασμό (στη συνέχεια απέσυρε την μήνυση).

Ποια είναι η εκτίμηση κινδύνου; Αφήνεις τη γυναίκα να φύγει ακόμα και εάν το ζητήσει; Όχι! Αυτό όμως έγινε.

Όπως αναφέρει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, “δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του”. Η 28χρονη Κυριακή όμως, εξέφρασε την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της, γιατί προφανέστατα φοβόταν. Άρα, δεν ένιωθε/ένιωσε ασφάλεια. Και παρόλα αυτά αφήνεις έναν πολίτη που δε νιώθει ασφάλεια να πράξει μόνος του και να πάρει το 100 για να ζητήσει προστασία ενώ είναι μέσα σε Αστυνομικό Τμήμα!

“Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνητή, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε”, αναφέρει το Αρχηγείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η Κυριακή δέχτηκε πέντε μαχαιριές, δύο στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, οι οποίες αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή της.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ