Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ανοιχτό διαγωνισμό με στόχο την ανάδειξη και περαιτέρω προβολή του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στο 6ο OT Forum, που διοργάνωσε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στον χώρο του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών, με θέμα: «Η επιχείρηση του μέλλοντος: Μετασχηματισμός και παραγωγή προστιθέμενης αξίας».
Ο ΥΕΘΑ Δένδιας συνομίλησε με τους δημοσιογράφους Αλεξάνδρα Φωτάκη και Δημήτρη Μανιάτη στην ενότητα με τίτλο: «Η αμυντική βιομηχανία στην εποχή του AI ως μοχλός οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει έναν ανοιχτό διαγωνισμό με στόχο την ανάδειξη και περαιτέρω προβολή του Μνημείου.
“Αυτό το οποίο θα κάνουμε εμείς είναι ότι θα κάνουμε έναν διαγωνισμό, ελληνικό διαγωνισμό με το οποίο θα συζητήσουμε πως και τι, πώς μπορούμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το Μνημείο. Πολύ ανοιχτό, με ιδέες στις οποίες και τα κόμματα μετά θα συνεισφέρουν την άποψή τους”, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν πρέπει να γίνει σημείο αντιπαράθεσης στην ελληνική κοινωνία:
“Δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο ο Άγνωστος Στρατιώτης να καταστεί σημείο διχασμού για την ελληνική κοινωνία, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Άλλος είναι ο ρόλος του. Ο ρόλος του είναι να μας ενώνει στην κοινή μνήμη για τη θυσία όσων χάθηκαν για να υπάρξουμε εμείς εδώ. Δεν είναι για να τσακωνόμαστε εμείς πάνω από το κενοτάφιο.”