Σάββατο 04/05/2024

Δεν καταργείται η εισφορά 1% για τους μετόχους των Μετοχικών Ταμείων Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δεν καταργείται η ειδική εισφορά 1% σε όσους είναι ασφαλισμένοι στα Μετοχικά Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ειδική εισφορά 1% των δημοσίων υπαλλήλων είχε καθιερωθεί με το ν. 3986/2011 (Α΄ 152) και για όσους ήταν ασφαλισμένοι στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων δινόταν υπέρ των εν λόγω ταμείων.

Με το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας που είναι σε διαβούλευση η εν λόγω εισφορά 1% καταργείται για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά όχι για τα Στελέχη των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών από τα Σώματα Ασφαλείας (όπως η Αστυνομία) που είναι μέτοχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 12 του νομοσχεδίου “Κατάργηση ειδικής εισφοράς ασφαλισμένων του τέως Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – Αντικατάσταση περ. β) παρ. 2 άρθρου 38 ν. 3986/2011”, αναφέρεται:

Η περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 (Α΄ 152), περί της θέσπισης ειδικής εισφοράς των ασφαλισμένων του τέως Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.), υπέρ του τέως Τ.Π.Δ.Υ., των λοιπών ασφαλισμένων, υπέρ του τέως Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, και του προσωπικού που είναι ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, υπέρ των εν λόγω ταμείων, αντικαθίσταται ως εξής:

«β) Καθιερώνεται ειδική εισφορά του προσωπικού που είναι ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του προσωπικού αυτού και αποδίδεται υπέρ των εν λόγω Ταμείων.».

Δεν καταργείται η ειδική εισφορά 1% σε όσους είναι ασφαλισμένοι στα Μετοχικά Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν καταργείται η ειδική εισφορά 1% σε όσους είναι ασφαλισμένοι στα Μετοχικά Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων.

Με απλά λόγια τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού (ΜΤΣ), Αεροπορίας (ΜΤΑ) και Ναυτικού (ΜΤΝ) θα λαμβάνουν μηνιαίως το 1% του καταλογιστέου μισθού που ανάλογα με τις αποδοχές κυμαίνεται από 10 ευρώ για έναν ΕΠΟΠ 1 έτους στρατιωτικής υπηρεσίας έως 30 ευρώ για έναν Αντιστράτηγο.

Η οργή των Στρατιωτικών είναι έκδηλη και δίκαιη στα σχόλια του εν λόγω άρθρου για την μη κατάργηση της εισφοράς 1% για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μερικά από τα δημόσια σχόλια:

“Δηλαδή καταργούμε την κράτηση από όλους τους Δημοσίους Υπάλληλους και την συνεχίζουμε στους Στρατιωτικούς, τους πάμε ακόμα πιο κάτω.Το ότι ειναι απλήρωτοι τα σαββατοκύριακα,τις νύχτες,τις επιφυλακές και το ότι έχουν ημερησία αποζημίωση 30ευρω ενώ το υπόλοιπο δημόσιο 40 προφανώς δεν σας λέει τίποτα και ούτε σας ενδιαφέρει.”

“Κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου το 2011, τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων κατάφεραν να απορροφήσουν τη διενεργούμενη στους μισθούς των μετόχων τους κράτηση, προκειμένου να μειώσουν, κατά το δυνατό, τις επιπτώσεις από το γενόμενο PSI. Με δεδομένο τον μη ανταποδοτικό χαρακτήρα της υπόψη κράτησης και την κατάργηση για τους λοιπούς εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, είναι εξωφρενικά άδικη και καταχρηστική η διατήρησή της αποκλειστικά και μόνο για όσους υπάγονται στα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και ως εκ τούτου πρέπει να καταργηθεί και για αυτούς.”

“Για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης των στελεχών των ΕΔ με του υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, θα πρέπει να καταργηθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των Μετοχικών Ταμείων.”

“Η διάταξη για την καθιέρωση νέας άδικης μη ανταποδοτικής εισφοράς προσκρούει ευθέως στις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού. Ενδεικτικά για τον ΕΚΟΕΜΣ ο οποίος χορηγεί πρόσθετη οικονομική ενίσχυση καταβάλω λιγότερες εισφορές από την αντίστοιχες μη ανταποδοτικές της παρ. 2 άρθρου 38 ν. 3986/2011. Θεωρώ ότι η διάταξη είναι εντελώς άδικη και μάλιστα σε μία περίοδο πρωτοφανούς ακρίβειας.”

“Κατά την άποψή μου η διάταξη καθιέρωσης νέας μη ανταποδοτικής εισφοράς εισάγει ανισότητα σε βάρος μερίδας μισθωτών του Δημοσίου και σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με τα λεγόμενα του κ. Πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα με το πνεύμα ενίσχυσης του δοκιμαζόμενου προσωπικού των ΕΔ. Ας αναλογιστούμε το αντίκτυπο της συνέχισης ή άλλως της καθιέρωσης της έκτακτης μη ανταποδοτικής εισφοράς στο ηθικό του προσωπικού που καλούνται να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση προς αποτροπή της πρωτοφανούς εχθρικής ρητορικής του εξ ανατολών γείτονα. Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να αποσυρθεί.”

“Κατά την άποψή μου, σε μία περίοδο που ο μισθωτός και ειδικότερα τα στελέχη των ΕΔ δοκιμάζονται τόσο από την πρωτοφανή ακρίβεια όσο και από τη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα εξ ανατολών, είναι τουλάχιστον ατυχής, η διατήρηση της επιβάρυνσης με την εν λόγω μη ανταποδοτική εισφορά. Τα ΜΤ των ΕΔ χορηγούν πλέον σημαντικές αυξήσεις λαμβάνοντας εκατομμύρια κρατήσεων από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Προτείνεται η κατάργηση της εν λόγω διάταξης στο σύνολό της.”

“Την ώρα που η πολιτεία καταργεί για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους την ειδική εισφορά υπέρ του ΤΠΔΥ, την διατηρεί αποκλειστικά και μόνο για τους μετόχους των Μετοχικών Ταμείων, δηλαδή μόνο για τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ!!! Λες και δεν πληρώνουν κάθε μήνα εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων!!! Άλλη μια διάκριση σε βάρος των εν ενεργεία στελεχών δυστυχώς.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ