Τρίτη 23/04/2024

Citizen Lab: Η Έκθεση με τον χειριστή του Pegasus, BLACKBIRD στην Ελλάδα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Έκθεση του Citizen Lab αναφέρει ότι ο χειριστής του Pegasus για την Ελλάδα, είχε το κωδικό όνομα BLACKBIRD και δραστηριοποιούνταν σε άλλες 8 χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα του Citizen Lab, από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, μεταξύ Αυγούστου 2016 και του ίδιου μήνα του 2018, εντοπίστηκαν 1.091 διευθύνσεις IP και 1.014 τομείς που ταιριάζουν με την υποδομή του κακόβουλου λογισμικού Pegasus που διατίθεται στην αγορά από την ισραηλινή εταιρεία NSO Group.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, οι ερευνητές του CitizenLab εντόπισαν 36 διαφορετικούς χειριστές του Pegasus στον κόσμο σε 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα ο χειριστής είχε το κωδικό όνομα BLACKBIRD και δραστηριοποιούνταν επίσης στις χώρες Ιορδανία, Κουβέιτ, Λιβύη, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Υεμένη.

Ο χειριστής του Pegasus, BLACKBIRD. Εικόνα: Citizen Lab, HIDE AND SEEK: Tracking NSO Group’s Pegasus Spyware to Operations in 45 Countries
Ο χειριστής του Pegasus, BLACKBIRD. Εικόνα: Citizen Lab, HIDE AND SEEK: Tracking NSO Group’s Pegasus Spyware to Operations in 45 Countries

Ο χειριστής του Pegasus, BLACKBIRD χρησιμοποιούσε το λογισμικό παρακολούθησης μέσω του OTEnet S.A. (ASN 6799).

Διαβάστε την έρευνα του Citizen Lab για την παρακολούθηση του Spyware Pegasus του Ομίλου NSO σε 45 χώρες από εδώ.

[Αρχείο PDF] HIDE AND SEEK: Tracking NSO Group’s Pegasus Spyware to Operations in 45 Countries

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ