Πέμπτη 25/04/2024

Υπεγράφη η Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Υπεγράφη η Συμφωνία για την Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ

Υπογράφθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 στην Ουάσιγκτον, το δεύτερο τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδος – ΗΠΑ από τον υπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Δένδιας: Είναι μια πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε για την Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ:

“Είχα τη χαρά και την τιμή προ ολίγου να υπογράψω την Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια Συμφωνία που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα, και μια Συμφωνία η οποία θεωρούμε ότι δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας. Επίσης, δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στη βελτίωση όχι μόνο των αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας, αλλά και επίσης μέσα σε ένα ευρύτερο και γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δημιουργείται και βελτιώνεται.

Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η Συμφωνία, όπως και η προηγούμενη Συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε. Αντίθετα, δημιουργεί έναν άξονα σταθερότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κοινωνιών της περιοχής.

Είναι μια πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας.”

Αμυντική Συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ. Φωτογραφία: YouTube/ U.S. Department of State

Παναγιωτόπουλος: Ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής

Για την Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η σημερινή υπογραφή του δεύτερου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών. Επιβεβαιώνει την δέσμευση και απόφασή τους να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τη στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση και συνεργασία τους για την ενίσχυση των Ενόπλων δυνάμεών τους και την συνεισφορά τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η νέα Συμφωνία αντανακλά την κοινή ισχυρή θέληση των δύο Κυβερνήσεων για την αμοιβαία περιφρούρηση και προστασία της ασφάλειας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των χωρών τους έναντι οιασδήποτε απειλής.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ