Πέμπτη 28/03/2024

922 παραβάσεις ΛΕΑ σε 4 ημέρες και μόνο στην Αττική!

992 παραβάσεις της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης – ΛΕΑ σημειώθηκαν σε μόλις 4 ημέρες και μόνο στην Αττική.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν εντολής του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, την περασμένη βδομάδα εντάθηκαν οι έλεγχοι από την Τροχαία για παραβίαση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ)

-Διαφήμιση-

Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στοχευμένης δράσης συγκρότησε εννέα συνεργεία και από τις πρωινές ώρες της 09/05/2022 έως την 13/05/2022 πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.), στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (Ν.Ε.Ο.Α.Λ.) και στην Αττική Οδό. Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ελέγχου βεβαιώθηκαν συνολικά 922 παραβάσεις μόνο για κίνηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι έλεγχοι της Τροχαίας εντείνονται με σχέδιο και αποτελεσματικότητα»

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Μαΐου 2022 για την διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας Αττικής και ζήτησε αυτοί να ενταθούν, ιδίως για παραβιάσεις των ΛΕΑ, οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία δυστυχήματα-ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

«Οι εκτεταμένοι έλεγχοι της Τροχαίας εντείνονται με σχέδιο και αποτελεσματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

-Διαφήμιση-

ΛΕΑ – Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Υπενθυμίζεται ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των κρατικών πινακίδων, της άδειας κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις