Σάββατο 20/04/2024

4.418 δενδρύλλια κάνναβης ξήλωσε η Αστυνομία σε Αγιά Λάρισας και Τανάγρα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Αστυνομία εντόπισε δύο φυτείες με συνολικά 4.418 δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατες δασικές περιοχές του Δήμου Αγιάς Λάρισας και του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας κατά των ναρκεμπόρων που δηλητηριάζουν την ελληνική νεολαία και όχι μόνο με τον αργό θάνατο!

Συγκεκριμένα στη πρώτη περίπτωση, σε δυσεπιτήρητη και δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Αγιάς Λάρισας, εντοπίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, 3 μεγάλες «φυτείες» με συνολικά 2.193 δενδρύλλια κάνναβης. Οι εν λόγω «φυτείες» εκτείνονταν σε 3 διαζώματα καλύπτοντας συνολική έκταση 7 στρεμμάτων περίπου.

Η εγκληματική ομάδα όταν θα διοχέτευε στην «αγορά» την «παραγωγή», που υπολογίζεται τουλάχιστον σε 5 τόνους θα αποκομούσε πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2.193 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 εκατοστά έως 3 μέτρα,
  • ποσότητα κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους 22 κιλών και 250 γραμμαρίων
  • ποσότητα κλώνων και φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους 2 κιλών και 150 γραμμαρίων
  • διάφορα αντικείμενα – σύνεργα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης
  • 2 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα
  • 9 κινητά τηλέφωνα
  • 3 διαβατήρια και έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.865 ευρώ και 3.800 λεκ.

Ανάλογη επιτυχία είχε η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας που εντόπισε 2.225 φυτά κάνναβης, εκ των οποίων τα 900 ύψους 50 εκατοστά έως έως 2,5 μέτρα, σε αυτοσχέδια «φυτεία» σε απόκρημνη πλαγιά σε δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Η εν λόγω «φυτεία» βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, καθώς ήταν σε πλαγιά χαράδρας μεγάλης κλίσεως, εντός της οποίας υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (πεζούλια), που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, με σκοπό να παρέχεται φυσική κάλυψη.

Η άρδευση της «φυτείας» γινόταν από πλαστικά βαρέλια νερού και λάστιχα ποτίσματος, τα οποία τροφοδοτούνταν από το κανάλι του Μόρνου.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή και Αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) συνελήφθη στις 02-08-2022, ο αλλοδαπός καλλιεργητής της ενώ αναζητούνται 3 επιπλέον συνεργοί του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ