Πέμπτη 25/04/2024

400 αλλοδαποί σε τουρκικό φορτηγό πλοίο ανατολικά της Κρήτης – Επιχείρηση του Λιμενικού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 400 αλλοδαπών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη, στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωση τους απέπλευσαν από την Τουρκία.

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο, με τη συνδρομή του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οδηγείται σε ασφαλές σημείο.

Δείτε το βίντεο από τη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπέβαλαν αίτημα στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται να κάνει σύμφωνα με βάση την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα αναφερθεί στις εξελίξεις με δελτίο τύπου.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ