Τετάρτη 07/12/2022

Ισπανία: Κατασκόπευαν Πρωθυπουργό και Υπ. Άμυνας με λογισμικό Pegasus

- Διαφήμιση -

Τα τηλέφωνα του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Άμυνας της Ισπανίας παγιδεύθηκαν με το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus.

Ο Υπουργός Προεδρίας της ισπανικής Κυβέρνησης, Φέλιξ Μπολάνος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα κινητά τηλέφωνα του Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της Υπουργού Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες είχαν μολυνθεί με το το λογισμικό Pegasus.

“Οι παρεμβάσεις ήταν παράνομες και εξωτερικές. Εξωτερικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν από μη επίσημους φορείς και χωρίς κρατική άδεια”, είπε.

Και συμπλήρωσε ότι οι υποκλοπές έγιναν τον Μάιο του 2021 για τον Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον Ιούνιο του 2021 για την Υπουργό Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες. Τα εν λόγω τηλέφωνα ήταν τηλέφωνα εργασίας που παρασχέθηκαν από το κράτος.

- Διαφήμιση -

Η εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι οι χάκερ άντλησαν 2,6 gigabyte πληροφοριών από το τηλέφωνο του Σάντσεθ και 9 megabyte από το τηλέφωνο της Ρόμπλες.

Ένα smartphone μπορεί να "μολυνθεί" με λογισμικό spyware Pegasus για παρακολούθηση
Ένα smartphone μπορεί να “μολυνθεί” με λογισμικό spyware για παρακολούθηση

Κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus

Το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus όταν εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα δύναται να εξάγει δεδομένα ή να ενεργοποιήσει την κάμερα ή το μικρόφωνο και να κατασκοπεύσει τους κατόχους τους. Αναπτύχθηκε από την εταιρεία NSO με έδρα το Ισραήλ, η οποία ισχυρίζεται ότι πουλά το λογισμικό της μόνο σε κυβερνητικές υπηρεσίες για να στοχεύσει εγκληματίες και τρομοκράτες.

Για την “βιομηχανία επιτήρησης προς μίσθωση” (Surveillance-For-Hire) γράψαμε πριν ενώ αναδείξαμε πώς οι Στρατιωτικοί μπορούν να πέσουν στην παγίδα του fake kranosgr.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις