Παρασκευή 19/04/2024

Ρωσία: Η FSB συνέλαβε μέλη της ομάδας χάκερ REvil (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB, συνέλαβε 14 μέλη της ομάδας χάκερ REvil μετά από αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η FSB σταμάτησε τις δραστηριότητες της ομάδας χάκερ REvil, η οποία ασχολούνταν με εκβίαση και την κλοπή χρημάτων χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, οι χάκερς ανέπτυξαν κακόβουλο λογισμικό, οργάνωσαν την κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς αλλοδαπών και εξαργύρωναν τη λεία τους, μεταξύ άλλων, αγοράζοντας ακριβά αγαθά στο Διαδίκτυο.

Η FSB κατάσχεσε πάνω από 426 εκατομμύρια ρούβλια, συμπεριλαμβανομένων σε κρυπτονομίσματα, 600 χιλιάδες δολάρια και 500 χιλιάδες ευρώ, καθώς επίσης υπολογιστές και 20 πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων, οι κοινές επιχειρήσεις με το ερευνητικό τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, της Μόσχας, του Λένινγκραντ και του Λίπετσκ.

“Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα και η υποδομή που χρησιμοποιήθηκε για τους εγκληματικούς σκοπούς εξουδετερώθηκε. Για τα αποτελέσματα της επιχείρησης ενημερώθηκαν εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.”, κατέληγε η ανακοίνωση της FSB.

Ένα από τα μέλη της ομάδας χάκερ REvil, που συνελήφθη από την FSB μετά από την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται ότι εμπλέκεται σε κυβερνοεπίθεση στην αμερικανική εταιρεία αγωγών Colonial Pipeline τον περασμένο Μάιο.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ