Πέμπτη 25/04/2024

Bitcoin “ορυχείο” έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Αστυνομία αποκάλυψε ένα “ορυχείο εξόρυξης” κρυπτονομισμάτων Bitcoin στο West Midlands στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο τροφοδοτούνταν με κλεμμένο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Αστυνομία εκτιμούσε ότι στο χώρο υπήρχε εγκατάσταση παραγωγής κάνναβης.

“Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονταν τη μονάδα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ήταν ορατοί πολλοί αγωγοί καλωδίωσης και εξαερισμού και ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος κατέγραψε σημαντική πηγή θερμότητας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οι ενδείξεις αυτές αποτελούν “κλασικές ενδείξεις για ύπαρξη ενός εργοστασίου παραγωγής κάνναβης”.

Στην έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία στον βιομηχανικό χώρο στις 18 Μαΐου 2021, εντόπισε αντί για κάνναβη περίπου 100 υπολογιστικές μονάδες που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη Bitcoin.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι παράνομη, αλλά η ρευματοκλοπή είναι.

Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε και καθώς δεν βρισκόταν κάποιος στον χώρο δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Η Αστυνομία τώρα αναζητεί με ανάλυση ψηφιακών ιχνών τον ιδιοκτήτη του “ορυχείου”.

Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα πρόκειται για ASIC Miners.

Bitcoin ASIC Miner
ASIC Miner. Πηγή: west-midlands.police.uk

Τι είναι το ASIC Miner για Bitcoin;

Μία συσκευή ASIC (Αpplication Specific Integrated Circuit) είναι αυτό που περιγράφει το όνομά της, δηλ. ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα για συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μία συσκευή ASIC Miner, είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί μικροεπεξεργαστές σχεδιασμένους για τον αποκλειστικό σκοπό της εξόρυξης ψηφιακού νομίσματος. Κάθε “ανθρακωρύχος” ASIC κατασκευάζεται για να εξορύσσει ένα συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα.

Το 2021, μια σύγχρονη μηχανή εξόρυξης Bitcoin (ASIC Miner), δύναται να αποφέρει έσοδα περίπου 8$ σε Bitcoin κάθε ημέρα. Η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει αφαιρεθεί από τα 8$ ώστε να μιλάμε για καθαρό ημερήσιο κέρδος.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ