Πέμπτη 28/03/2024

Νέα διαδικτυακή απάτη με email: Χρησιμοποιούν τα στοιχεία Στρατηγού της Αστυνομίας

Απατεώνες επινόησαν νέα διαδικτυακή απάτη και χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Διαφήμιση-

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου, σε επιστολή που φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ενημερωτικού ιστότοπου, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το εν λόγω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό.

Το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι οι πολίτες πρέπει να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

-Διαφήμιση-

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε εικόνα από την απατηλή επιστολή, καθώς και το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email):

Διαδικτυακή απάτη με δήθεν email του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας. Εικόνα: Ελληνική Αστυνομία
Διαδικτυακή απάτη με δήθεν email του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας. Εικόνα: Ελληνική Αστυνομία

Διαβάστε επίσης ποιες είναι οι συχνότερες μέθοδοι για διαδικτυακές απάτες

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις