Πέμπτη 28/03/2024

Μπλακ άουτ σε Facebook: Το tweet συμπαράστασης των Ισραηλινών ΕΔ (IDF)

Το παγκόσμιο μπλακ άουτ στα 3 μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ Facebook, Instagram και WhatsΑpp διήρκησε τουλάχιστον έξι ώρες.

Το Twitter υποδεχόμενο νέους χρήστες μετά το “μπλακ άουτ” σε Facebook, Instagram και WhatsΑpp που επηρέασε εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, έγραψε ένα χιουμοριστικό μήνυμα:

-Διαφήμιση-

“Καλησπέρα κυριολεκτικά σε όλους.”

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ IDF (Israel Defense Forces) απάντησαν στο Twitter με ένα tweet – μυστήριο:

“Facebook, Instagram, WhatsΑpp εάν χρειαστείτε βοήθεια, η τεχνική υποστήριξη του IDF είναι ενεργή και πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει!”

Πόσα έχασε ο Mark Zuckerberg από το μπλακ άουτ

Όπως αναφέρει το Forbes, ο Mark Zuckerberg έχασε τις τελευταίες ώρες κοντά στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, πέφτοντας στο νούμερο έξι της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Υπολογίζεται πως πλέον η περιουσία του ανέρχεται στα 117 δισεκατομμύρια δολάρια.

-Διαφήμιση-

Ποια apps επωφελήθηκαν από το μπλακ άουτ στο Facebook

Εκατομμύρια χρήστες αναζήτησαν νέους τρόπους επικοινωνίας στο μπλακάουτ της Τρίτης όταν το Facebook κατέρρευσε.

Πολλοί στράφηκαν στο Signal, μια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για smartphones και Η/Υ, που δίνει έμφαση στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και την οποία έχει εγκρίνει ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουεντ.

“Το Viber είδε πενταπλασιασμό στον αριθμό των ενεργοποιήσεων, φτάνοντας ως και δεκαπλασιασμό στις ώρες αιχμής” δήλωσε η Άνα Ζναμένσκαγια, chief growth officer της ιαπωνικής Rakuten Viber.

“Επίσης είχαμε αύξηση 75% στον αριθμό των μηνυμάτων και διπλασιασμό του αριθμού των κλήσεων” πρόσθεσε.

Το Telegram, που η λειτουργία του θυμίζει εκείνη του WhatsApp, ανέβηκε κατά 55 θέσεις στην κορυφή του διαγράμματος download εφαρμογών στα iPhone στις ΗΠΑ, σύμφωαν με το Sensor Tower.

Το Twitter τις τελευταίες ώρες, “υποδέχεται” εκατομμύρια νέα “τιτιβίσματα”.

-Διαφήμιση-

Γιατί έπεσε το Facebook 4/10/2021

Σύμφωνα με τους μηχανικούς του Facebook, αυτό οφείλεται σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του στο engineering.fb.com, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις