Πέμπτη 28/03/2024

Τα εντυπωσιακά οχήματα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής (φωτο)

Τα οχήματα άμεσης επέμβασης επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Σύσταση πέντε Ειδικών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων πραγματοποιείται, μετά από σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Σύλλογου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη.

-Διαφήμιση-

Η σχετική δράση, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμέτοχη του ΙΣΑ και του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής, έχει ως στόχο την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης των συγκεκριμένων μονάδων οι οποίες θα μετακινούνται με ειδικού τύπου ερπυστριοφόρα οχήματα τα οποία θα έχουν στελεχωθεί με Ιατρούς, Ψυχολόγους, νοσηλευτές και στελέχη ειδικά εκπαιδευμένα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Με τη συγκρότηση των μονάδων άμεσης επέμβασης συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια προστασίας της υγείας και της ασφάλειας συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται από αύριο στον τετραψήφιο αριθμό 1110 προκειμένου να καταθέτουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Ευχαριστώ θερμά τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΠΙΧ, όσο και τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΙΣΑ που συνέβαλλαν προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκρότηση αυτών των μάχιμων μονάδων άμεσης επέμβασης. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις